Hükümet Kadın 2

Geçtiğimiz çarşamba eşimle beraber iş çıkışı avm ye gidelim dedik. Uzun süredir doya doya alışveriş ve sinema keyfi yaşamamıştık doğrusu. Aslına bakarsanız sinemaya gitmemek için kendimize söz verdik diyebiliriz. Sebebine gelince , hem sinemaya gidip hem de farkında olmadan arşiv yapmak amaçlı dvd satın almak oldukça bütçe sarsıtıcıydı bizim için. 
En güzeli biz satın alalım evimizde izleyelim dedik. 


Yalnız sinema salonlarının yerini de hiç bir yerde bulamayacağımızı biliyoruz ve buna istinaden bir seferliğe mahsus olmak üzere kararımızı rafa kaldırdık ve yola koyulduk. 

Bir çok film arasından eşimin özellikle gitmek istediği tek film Hükümet Kadın 2 'ydi. Açıkçası eşim sadece fragmanına biraz göz gezdirmiş ben de arkadaşımdan biraz bilgi almıştım ilk filmi hakkında. 
E konu Demet Akbağ olunca gitmemek te olmazdı değilmi :))

Salonda tesadüfen bizden önce giren arkadaşlara denk geldik. Pek beğenmediklerini 1. kısmının oldukça komik olduğunu ama daha sonra sıkıcı bir hal almaya başladığı hakkında yorumlar yaptılar. Biz de girip girmemek arasında biraz kararsızdık ancak baktık sıkıldık çıkıveririz dedik.

Hükümet Kadın' ın ilk filmini ise dün akşam evimizde izledik.

Konusuna gelince Eşinin ölümünden sonra belediye reisliğini üstlenen anaç bir kadını rol oynayan demet akbağ ilçenin sorunlarını bir kadın gözüyle ele alıp çözüyor.  Devlet işlerinde çocuklarının kendi aralarındaki çocukça rekabeti Midyat halkına kahkahalar attıran maceralara neden oldu. Ama hiçbir şey Xate’yi yolundan döndürmedi.






Hükümet Kadın 2  de ise tam 7  yıl öncesine geri dönüyor ,Xate ve kocası Aziz Veysel in Faruk ile olan azılı mücadelesine tanık oluyoruz. Xate in Güneydoğu nun ilk kadın belediye başkanı olmasına henüz yedi yıl vardır ve şimdilik belediye başkanı Aziz Veysel in eşi olarak yaşamaktadır. Faruk un bitmek bilmeyen koltuk sevdasının kökeni de bu günlere dayanmaktadır. Xate, sıradan sabahlardan birinde Aziz Veysel i evden uğurlarken beklenmedik bir sürprizle karşılaşır. Bu kötü sürpriz de Xate ve Faruk u bir kez daha karşı karşıya getirir. Daha da beklenmedik olanı ise tüm kasabalıyı şaşkına çeviren erken seçim kararıdır.





Film traji komedi denilebilir. Ağlanacak halimize gülüyoruz açıkçası. Gerçeklerle alakası yok diyor ama gerçektende gerçeklerle alakası var. Beşik kertmesi ,kız çocuklarının okutulmaması, kitap okumanın suç sayıldığı ,berdel , kan davası gibi geleneklerin ve töre cinayetlerinin yer aldığı (ve ne yazıkki hala günümüzde bu tür vakalarla çok sık karşılaştığımız ) 2,5 saatlik bir gösterim.

Yönetmen :  Sermiyan Midyat 
Oyuncular: Ercan Kesal, Demet Akbağ, Sermiyan Midyat


Veee bu da günün son fotoğrafı :)))




0 yorum:

Yorum Gönder