Kısa Vadeli Birikimlerinizde Altına Yatırım Yapmayın!!


Para biriktirmeye başladık.Çok düşündük nakit olarak bankada mı bıraksak cumhuriyet altınına mı yatırsak yoksa döviz olarak mı biriktirsek diye.Dövizin sağına soluna belli olmuyor bir bakıyorsun tavan yaparken ertesi gün düşmüş taban fiyatlara. Bankada durması hiç ama hiç mantıklı değil. Belki güvenilir gibi duruyor ama banka istediği gibi kullanıyor hele bir de batarsa vay o zaman haline. Altın her türlü getiriyor birikiyor ha deyince bozulmuyor biriktikçe arttıkça daha bir hoşuna gidiyor.



Yaptığım araştırma sonucu kısa vadeli birikimlerde 1 sene ve altı için çeyrek , yarım ya da cumhuriyet (ATA) dediğimiz altına yatırım yapmamalı. Bugün aldın aynı kurdan bozdurmak iste aynı gün 30 lira zarardasın. Hiç bir getirisi yok aksine götürüsü fazla. Bunun yerine gram altın olarak satın alabiliriz. Şahsen ben öyle yapmayı düşünüyorum. Maksimum aynı gün bozdurmak istesem 10 lira zararım olacak. Belki o kadar bile değil. Çünkü saf ve işlenmemiş altından söz ediyoruz.

Bankaların gram altın hesapları mevcut fakat bazı duyumlarıma göre bundan vazgeçtim. Çoğu insan veryansın ediyor bu durumdan. En güzeli yine kuyumcudan halletmek bu işi.  Sizlere tavsiyem para biriktirecekseniz gram altından şaşmayın. :)

2 yorum:

  1. küçükken ben de biriktirdiklerimle hep altın alırdım:))))) ama dediğin çok doğru cnm kesinlikle zarar ediyorsun bozdurunca farklı yatırım alternatifleri bulmalı!!!
    takibindeyim hem GFC hem de bloglovin den
    ben de beklerim
    http://melislicious.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. yorumun için teşekkür ederim tatlım bloglovin facebook veee blogunda takipçinim :))

    YanıtlaSil